onsdag 7 januari 2009

2005 Cotes-du-Rhône

När Chateau Courac Laudun dök upp på scenen för några månader sedan hamnade Guigals CdR 05 lite i bakvattnet. Jag handlade på mig CCL och det kom annat i mellan. Därför har Guigal fått vänta. Det är också en av många stora fördelar med trotjänare som denna. De bara står där och väntar troget på systembolagets hylla, väntar på att köparen inte ska hitta något lämpligt 100-kronorsvin och sedan träder de osjälviskt fram och räddar kvällen. Mer sådana viner.

Guigals 05:a lär inte göra någon som gillat tidigare årgångar besviken. Vinet är mörkt rubinrött till färgen. Doften är härligt bärfruktig med körsbär, björnbär och vinbär. Här finns också en dos lakrits och en viss pepprighet. Smaken är medelfyllig och vinet har bra balans mellan sötma och syra. Det känns väl sammanhållet och smaken hänger kvar en bra stund.

Vinet var alldeles utmärkt till kvällens cassoulet och fungerade riktigt bra till kvällens film "En Lanthandel i Provence"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte annat än hålla med. Gott, som till och med en svärmor på sämsta humör kan gilla. -Fast det kunde ju vart lite varmare, för citera densamme! Jaja, det här gillar jag iaf lite svalare.

Ingvar Johansson sa...

Visst, det går ju inte att vara helt överens med svärmor även om det innebär att flaskan får ta en tur i kylen Kul förresten med ett vin som jag kan tänka mig tilltalar väldigt många och ändå inte känns det minsta slätstruket.