fredag 23 november 2007

En flugskit i kosmos...

...är titeln på en samlingsskiva utgiven på etiketten Kloaak 1982, producerad av Klippans egen Phil Spector - Pål Spektrum. Nu är det också namnet på en utställning på Dunkers kulturhus: En flugskit i kosmos - Klippanpopen 30 år.
Under vernissagen var det mingel utanför utställningsrummet, med gott om gamla Klippanprofiler. Men viktigast var vernissagetilltugget - varmkorv med pilsner! Som på den bästa musikfest i det gröna vid Tullakrok eller - låt gå för det, dagen till ära - på parkfesten i Klippan. Pilsnern var TT, en produkt jag trodde sedan länge försvunnit från marknaden. Ett kärt återdrickande, som sig bör direkt ur flaskan utan besvärliga kringprocedurer. Lagom beskt, lagom svalt, läskande i den svettiga trängseln. Dessutom on the house, vilket alltid gör upplevelsen än mer fulländad. Till denna dryck: Det spelades bättre boll med Torsson och Vårdad klädsel med Kriminella gitarrer.

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Churchill var en man begåvad med framsynhet och insikter inom de mest skiftande områden. Jag vill minnas att han föredrog sin champagne torr, kall och gratis. Jag tror att detta är generaliserbar kunskap. I stort sett alla alkoholhaltiga drycker smakar bäst gratis. Detta gäller även om de skulle vara feltempererade.

Jörgen Andersson sa...

Absolut! Även ljummen öl är kanon om den är gratis