Ibland drabbas jag av tanken att vi håller på att missa själva poängen med att äta och dricka. Allt fokus på detaljer, matchning och letandet efter utsökta detaljer gör att själva helheten går förlorad. Då tänker jag rätt ofta just gimme a pigfoot and a bottle of beer. Ge mig nåt enkelt, basic. Skit i förfiningen. Koppla av, sluta sträva och våga upplev. Sätt tänderna i en fet grisfot, låt fettet rinna längs mungiporna och fläcka skjortan innan du drar handflatan över hakan. Och behöver du göra något slags eftergift, visa åtminstone ett litet mått av förfining så funkar det även med riesling. Riktig, genuin, botti-lagrad bio-riesling
2011 Melsheimer Molun 1143 Riesling Trocken är inget dåligt alternativ. Doften är som att sniffa Alka Seltzer. Salta, steniga mineraler blandat med stram frukt och ett litet stråk honung. Smaken är ren och frisk. Till en början känns det lite snällt med äpplen, ananas och honung innan syrorna kickar in. Den förväntade sötman dycker aldrig upp utan avslutningen är ren, torr och stram med tydlig grapebeska. Perfekt till grisfötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar