onsdag 2 april 2008

Punk IPA

I brist på lockande viner i april-släppet så kan man ju alltid vända blickarna mot ölnyheterna. Från Dugges Ale- och Porterbryggeri kan man nu beställa delar av Göteborgssviten på flaska. Här finns bl a favoriterna Avenyn Ale och Johannas Bästa. Tyvärr går det bara att beställa dem i lådor om 20. Nu ser vi fram emot en lansering av Holy Cow och High Five på flaska. Och gärna i ordinarie sortiment.
Punk IPA går att köpa i det antal man önskar och finns tillgänglig runt om i landet. En skotsk IPA från Brew Dog i lite brittisk still men lanserad med amerikansk attityd. Etiketten innehåller en del teoretiserande och floskler om att man inte kompromissar. Som om öl på flaksa inte är en kompromiss i sig själv. Nåväl ölen är inte så dum. Ljus i färgen som en lager, intialt förhållandevis lätt och inte så fyllig. En god somrig smak av citrus och fläder. Hmmm, här är något som inte stämmer. Är detta verkligen en IPA ?? Och sedan kommer en rejält häftig beska och ställer allt till rätta. En god och på alla sätt välgjord ale men ingen typisk IPA och inte riktigt min kopp te. Jag vill ha min fylligare och fruktigare. Kul hursomhelst och väl värd att prova.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle vilja utfärda en varning. Punk IPA smakar skit. Rätt å slätt. Eftersmaken sitter i som en billig gammal whiskey och bränner till som en dåligt kryddad chili - utan finess. Äcklig.

Ingvar Johansson sa...

Frågan är om du gillar modern Indian Pale Ale överhuvudtaget. Är man lagerdrickare kan nog Punk Ipan uppfattas som äcklig. En annan möjlighet är ju att du fått en defekt flaska.