fredag 29 februari 2008

Snake Dog IPA

Fredagskvällen är inte det bästa tillfället att besöka Bishops Arms. Fullsatt, högljutt och bökigt att beställa. Favoritplatsen framför den fejkade brasan upptagen. Den behagliga vardagsrumskänslan borta.

I fredags förhöll det sig som så att en kär kollega slutade sin anställning och skulle firas av. Jag tycker att det är bra att det blir avfestning på sista arbetsdagen, en tydligare markering än när det dras ut på och ska passa alla. Det är viktigt att visa sin uppskattning och respekt och få ett bra avslut. De som kommer kommer. Man ber ju inte de sörjande att flytta på en begravning.Att valet föll på Bishops Arms berodde på att den slutande gillar bra öl och föreslog stället. En snabb koll på hemsidan talade om att man tagit hem några olika fat från det amerikanska kultbryggeriet Flying Dog. När vi kommer c a 18.30 är fatet med Old Scratch Amber Lager urdrucket. Personalen tycker att de har för mycket att göra för att ta in nästa fat, som de säger ska innehålla Flying Dogs IPA, Snake Dog. Lyckligtvis kommer det tillmötesgående och kompetent personal lite senare under kvällen. Efter ett par förträffliga pints Smtihy Ale från Oppigårds är det efterlängtade fatet med Snake Dog på plats. Om Smithy Ale är en tillbakalutad Ricky Lee Jones så är Snake Dog som Janis Joplin med Big Brother and the Holding Company i fullt sken. Tänl "Combination Of The Two" från "Cheap Thrills. Otroligt mycket av allt utan att det det känns för mycket. Snarare ger det mersmak och leder in en på dåligheter. En öl som bryter igenom. En stor rund och fyllig ale med fantastisk fruktighet och lång, intensiv beska. Mycket alkohol men med en smak bär de många procenten. En ale att älska eller hata.

Lite googlande berättar att Flying Dog har kopplingar till den legendariske författaren och gonzojournalisten Hunter S. Thompson. Bryggeriets etiketter är prydda med konstnären Ralph Stedmans teckningar (han illustrerade Thompsons "Fear And Loathing In Las Vegas") ölglasen försedda med Hunter S. Thompson-citat ("Good people drink good beer). På något sätt känns Flying Dog som ett bryggeri i Hunter S. Thompsons anda. De testar gränser, överskrider dem och tittar aldrig tillbaka på förödelsen de lämnar efter sig. Att umgänget med Snake Dog sätter sina spår blev jag varse i lördags morse. Låt inte det avskräcka dig. Skynda till närmsta Bishops Arms och få en pint innan det tar slut. Och passa på att plocka med dig ett Hunter S. Thompson glas.

3 kommentarer:

Jörgen Andersson sa...

Esping! Kanske måste jag smita inom Bishop's Arms i Malmö i veckan och kolla upp denna Snake Dog. Personalen där har vid tidigare besök alltid varit vänligt sinnad och kompetent. Jag har till exempel alltid blivit serverad, till skillnad från i Hbg. Verkar som ditt besök bland pintsen resulterade i visioner av "Two-headed dogs" och "snake-like charms"

Jah Hollis sa...

"Two headed dog, two headed dog,
I´ve been working in the Kremlin
with a two headed dog..."

Fast det heter ju Fear and loathing in Las Vegas.

Ingvar Johansson sa...

Jah Hollis!!Tack för påpekandet. Åtgärdat. Please Don't Slander Me.