onsdag 5 maj 2010

Vårmodet

Det talas på en del håll i bloggosfären om behovet av att se över vinkällarens sommarkostym, att fylla på med roséviner, grillviner och lite lättare saker i största allmänhet. För oss som inte faller för de tyngre pjäserna är problemet inte så stort. De viner jag gillar funkar nog året runt.

Nej, jag bekymrar mig mer över den reella sommarutstyrseln. Det måste finnas en linje och en konsekvens i det man gör. En god vinsmak kräver ett matchande yttre. Så här kommer några tips på vår- och sommarklädsel för den stilmedvetne vinbloggaren som inte vill gå i vinterns rhônarluva året runt.

Jag gissar att denna T-shirt kan bli en storsäljare bland massorna. Vinskribenternas förening kan säkert få mängdrabatt. Dock inte ett plagg för duon bakom Billigt Vin.


Jag vet inte riktigt vilken publik nästa kreation vänder sig till. Jag får dock känslan att det som på pappret verkar vara en kul grej kanske inte skulle kännas så genomtänkt på munskänkssammankomsten. Eller kanske är det bara mina fördomar som spökar.

Nej, vi på billigt vin kör radical chic med en Bartolo Mascarello t-shirt från Terroir Wine bar. För kontrastens skull toppar vi med en blå Barolo Boys-keps. Den senare i en seriöst begränsad upplaga med transportskadad skärm. Utan tvekan sommarens combo.

5 kommentarer:

Italienska viner sa...

Puh, skönt att höra att man är "på" när bloggosfärens egen Ingrid Schrewelius låter bilan falla.

/Patrik

Jörgen Andersson sa...

Kanske skulle Paul Grieco på Terroir i East Village kunna tänka sig tishan med I Love Boxed Wine. "We should drink more wine from the box", hävdar han ju bestämt: http://billigtvin.blogspot.com/2010/04/west-broadway-east-12th-street.html

Ingvar Johansson sa...

Patrik ! När vi publicerar listan över bloggosfärens mest välklädda kommer du att ligga högt upp

Jörgen! jag gillar också lådvin. Särskilt om lådan rymmer sex flaskor barolo.

Lina Hansson sa...

hahah! "Vinskribenternas förening kan säkert få mängdrabbat"...

Jag är också helt för Lådvin - arbetar bland annat med en blogg som handlar enkom om detta: www.lådvin.nu

Vintresserad sa...

Jag kan även tänka mig Terroir-tishan "Summer of Riesling 2008"... fast kanske borde årgången vara 2005 eller 2007?

En låda Bordeaux 2000 är heller aldrig fel klädsel om man kommer på visit hos Vintresserad!