lördag 27 mars 2010

Brooklyn East India Pale Ale vs. Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Den dygnet-runt öppna speceriaffären på hörnet Church Street och Chambers Street i Tribeca har ett bra utbud av öl. Antingen finns här en intresserad inköpare, eller så har de amerikanska småbryggerier Billigt Vin lärt sig uppskatta genom åren blivit välförtjänt etablerade. Här finns flera IPA's att börja prova sig igenom.

Brooklyn East India Pale Ale har hemmamatchen och öppnar starkt med en öppen och charmerande citrus- och aprikosoffensiv. Backlinjen formerar sig med en välstrukturerad humlebeska som inte släpper igenom många kontringar. Det ser ut att bli en tuff match för Sierra Nevada Torpedo Extra IPA. Länge står matchen och väger, men till slut är det ändå Sierra Nevadas större rutin och mer kompromisslösa attack som fäller avgörandet. Hela laguppställningen, från den finstämda lite sötaktiga citrusfrukten till ångvältsbeskan är med i anfallet och trycker tillbaka allt motstånd.

Även om Sierra Nevada till slut vinner en arbetsseger, vinner Brooklyn min starka sympati för sin pigga, lekfulla spelstil. Den stora vinnaren är förstås jag, som kan fortsätta botanisera bland speceriaffärens utbud. 24-7, om jag skulle vilja det.

Inga kommentarer: