fredag 5 mars 2010

2006 Allegrini La Grola


La Grola är ett av de där vinerna som alltid står där på systembolagets hylla och som jag nästan alltid går förbi. Jag vill minnas att jag druckit det ett par gånger utan att det lämnat några djupare spår. Ibland är det precis ett sådant vin man behöver, ett vin som stryker medhårs och inte bråkar.

2006 La Grola har en mörk, nästan ogenomtränglig bläckig purpur färg. Doften ger en rejäl dos svarta, mogna körsbär och en del söt plommonfrukt. Gottegrisen får mjölkchoklad och man kan också hitta lite matjord. Fatlagringen är rätt framträdande. Gott och trevligt men det blir nästan lite väl mycket mys i TV-soffan över helheten.

Smaken fortsätter i samma stil. Massor av söta körsbär och mjölkchoklad. Här finns också en god kryddighet som jag inte känner i doften. Vinet balanseras av rätt strama tanniner och bra syra. God kärnbitterhet i slutet.

Ett rätt ok fredagsvin när orken, ambitionerna och uppmärksamheten inte är på topp. Svårt att inte tycka om men ännu svårare att älska.

2 kommentarer:

Morten Pedersen sa...

Vi smakte 2001 årgangen for noen år siden og synes den var riktig så bra, kanskje de nye årgangene har blitt mye dårligere?

Ingvar Johansson sa...

Hej Morten ! Jag är osäker på om vinet har blivit sämre. Mina smaklökar har däremot säkert förändrats. Just nu har jag inte så mycket till övers för dessa viner med mycket söt frukt och fatkaraktär.