fredag 18 december 2009

Julöl 2009 Akt VII - St Peter's Winter Ale


Om sanningen ska fram så börjar jag tröttna nu. På Julölen. Inte på att dricka, det är ingen större belastning, men väl på att skriva om dem. Nu är det tack och lov målgång och jag har sparat förra årets vinnare till sist. St Peter's Winter Ale är en klassiker från den sobert juliga etiketten i guld och rött hela vägen fram.

Ölen är som sig bör mycket mörk. Det bildas ett tjockt brunvitt skum vid upphällningen. Doften är precis som den ska vara. Efter lite sniffande dyker den typiska skumbananen upp. Den gömmer sig bakom rostade toner, vörtbröd, lakrits och lite granbarr. Även om doften är mycket trevlig så är detta verkligen en öl att dricka. Det är fylligt och smakrikt med perfekt uppfriskande kolsyra. Smaken är härlig med massor av mörka inslag. Kaffe, vörtbröd, mörk choklad och lakrits. Och visst skumbananen dyker upp som en glad joker här också. Bra beska har den med. Detta är ölen jag kommer att dricka till den varma julmaten.

Jag kommer också att fylla på lagret med några flaskor Mr Sno'balls att dricka till sillen och laxen, några flaskor vardera av tvillingarna God Jul och Underlig Jul från Nögne Ö för stillsam kontemplation och kanske någon liten flaska från Corsendonk bara för att den är så god

Inga kommentarer: