onsdag 2 december 2009

Julöl 2009 Akt III Snowblind Strong Ale


Billigt Vin börjar alltmer bli en ölblogg men det är bara tillfälligt. Vi måste ju hinna igenom julölen innan helgerna. Nästa inlägg kommer att handla om vin, jag lovar.

Kvällens öl, Snowblind Strong Ale, är resultatet av ett sammarbete mellan Sigtuna Brygghus och Wicked Wine. Jag har inte varit särskilt förtjust på deras tidigare brydger men här har de fått till det rätt bra.

Färgen är mörkt rödbrun och lätt grumlig. Det skummar inte så mycket vid upphällningen. Doften är riktigt fin med mycket humlearomer; citrus, tallbarr och örter. Efterhand dyker det upp rostade toner, julkryddor, kavring och farinsocker. Smaken är inte så besk som doften kan få en att tro. Bra balans mellan sötma och beska men det dyker upp en inte helt angenäm kemisk biton.
Det doftar bättre än det smakar. Sammanfattningsvis en godkänd julöl.

4 kommentarer:

Ruso sa...

Nu var du snäll. En icke helt angenäm kemisk biton skulle inte jag godkänna i en öl, inte i något annat drickbart heller. De är bättre på att hitta på roliga namn än att brygga öl är min uppfattning hittills. Eller så är de så innovativa, så att jag inte riktigt hänger med. Däremot har Wicked Wine många fina bryggerier i sin "portfölj".

Ingvar Johansson sa...

Det ligger såklart mycket i vad du säger. Kemiska bitoner är inte OK. Basta. Grejen är den att Snowblind var bättre än vad jag hade väntat mig och dessutom är det ju snart jul. Jag håller definitivt med dig Wicked Wines portfölj. På ölsidan finns där massor av godbitar

Anonym sa...

tycker faktiskt denna öl är riktigt bra. Bättre än den andra julölen dom brygger. Ska du testa något riktigt gott så drick Mikkellers på 75a.

/Johan

Ingvar Johansson sa...

Porter är inte riktigt min grej så jag hoppade Mikkellers Fra Til. Visst är Snowblind bättre än Midvinternattens Mörker men det säger ju inte så värst mycket.