måndag 8 juni 2009

Haystack Wheat

Helgen bjöd på två traumatiska restaurangupplevelser med halvambitiös mat lagad av oambitiösa, eller inkompetenta, kockar. Till detta trist, feltempererart vin. Söndagen gav mer arbete med gärdsgården och stora mängder folköl på burk. Söndagskvällen borde ha avslutats med ett bra vin men det hade varit bortkastat. Istället blev det öl från majsläppet.

Haystack Wheat är en wiessbier från amerikanska mikrobryggeriet Lefthand Brewing Company. Färgen är ljust gulvit och lätt grumlig. Doften avsöjar inte vad det är för öl. Den är kryddig, jästig och citrusfruktig. Smaken är torr med ett litet uns sötma, lätt rökighet och en för ölsorten ovanligt tydlig beska. Röken och den lätta sötman är det enda som talar om att detta är en weissbier. Annars påminner Haystack Wheat mest om ambitiös lager. Jag uppskattade In Heat Wheat från Flying Dog betydligt mer men helst dricker jag nog den äkta varan

7 kommentarer:

Jörgen Andersson sa...

Esping! Hoppas gäret blev rakt och ståtligt! Men vilka restauranger är det jag ska passa mig för?

Jörgen Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ingvar Johansson sa...

Det var för att kunna hålla linjen som vi hölls oss till folköl. Du ska passa dig för alla restauranger som har ord som "handslagen" eller "nyslagen" på menyn. Likaså om det är någon känd TV-kocks som är f d ägare.

Jörgen Andersson sa...

Som i "nyslagen skabbräv serverad med mörbultad stövelknekt" eller "handslagen ål på en bädd av famntagen, klapparna eller kyssarna"? Jo dom restaurangerna skyr man ju som svininfluensan. Särskilt om TV-kockar varit inblandade i det förflutna.
Klokt att hålla sig till folköl. Jag försökte sätta upp en bräda rakt efter att en solig eftermiddag i påskas ha gått loss på de där Klinec-vinerna du kom förbi med och det gick inget vidare. Men det var en trevlig stund i bersån dessförinnan

Jörgen Andersson sa...

Jag ser att vi bytt namn, förresten - syftar den nya devisen på att vi undviker att poängtera det vi skriver om eller att skriverierna saknar skärpa & djup? Det sistnämnda vore ju att förminska våra insatser för mänskligheten i allmänhet och drinkarna i synnerhet alltför mycket, enligt min mening

Ingvar Johansson sa...

Trisse ! Jag borde så klart ha konsulterat dig innna jag ändrade devisen. Jag noterade att många av kollegorna börjat med att poängsätta vinerna de dricker. Det gör inte vi och det ville jag poängtera.

Jörgen Andersson sa...

Esping! Jag har också sett allt fler poäng dyka upp i spalterna, och jag håller med om att det kan vara bra att framhålla vår mer svävande form. Ändå måste jag säga att jag gillade den förra underrubriken, som jag om jag inte missminner mig har sett översatt till italienska som "Viaggi nel mondo del vino". Eller något i den stilen. Vackert var det i alla fall.