onsdag 9 mars 2011

2009 Eikendal Pinotage


Det börjar bli trångt i bloggosfären nu. Tidigare var vi rätt ensamma om att fokusera på Friulien men nu är det slut med den friden.Terroiristen bloggar om både prestigeviner och vardagsviner med ackuratess Samma sak när det gäller måndagsinläggen om vardagsviner. Jag dröjer en dag med mitt inlägg och vips så är IV-Patrik där och trycker in tre vardagsfriulier i ett inlägg. Så vad göra. Det mesta är upptaget. Fast vänta nu det finns ju faktiskt en lucka att springa i eller en gräddfil där vi kan glida fram utan trängsel.

2009 Eikendal Pinotage är tätt mörkrött, på gränsen mot violett. Dov, sötfruktig doft med björnbär och svarta vinbär i första rummet. Mycket framträdande vaniljaromer och lätt rökighet. Alkoholen slår igenom rätt kraftigt och det finns också en aning björnklister. Dethär känns inte riktigt som min grej.

Smaken är såklart mycket kraftig och fyllig, fullpackad med sötfrukt och vanilj. Syran är frisk och ger tillsammans med alkoholen en lång och kraftig eftersmak. Syran känns inte helt naturlig utan är vass. I eftersmaken slår det över i en märklig beska.

Tillsammans med mat är vinet passabelt men på egen hand känns det väldigt spretigt, obalanserat och faktiskt artificiellt.

2009 Eikendal Pinotage börjar säljas den 1/4. Min flaska var ett varuprov. Vid närmare eftertanke tror jag att jag föredrar lite trängsel i bloggosfären framför att dricka viner som detta

7 kommentarer:

Italienska viner sa...

Jag hittade ingen Elvis-låt som passade men: Welcome back!

/Patrik

Niklas Jörgensen sa...

Vad gäller Pinotage-gräddfilen har jag aningen svårt att se det skulle uppstå någon trängsel i den. Skulle tycke emellertid uppstå så har du en frände här: http://www.pinotage.org/

MVH

Niklas

Herren sa...

Bra och nyttigt att gå utanför komfortzonen så men vet var gränserna går :-) Och vart man hör hemma..

Ingvar Johansson sa...

Patrik !Det finns ett Elvis-citat för varje tillfälle.
"Go east young man, go east young man
Youll feel like a sheik, so rich and grand
With dancing girls at your command
Go eat and drink and feast, go east young man"

Niklas ! Hur är det nu man brukar säga, "Mad dogs and englishmen" ?

Herren ! Bra kanske men knappast nyttigt...

Terroiristen sa...

Nä´ru Ingvar,

Det är i Filuriska Friulien du hör hemma!

March tillbaka!

Italienska viner sa...

Ingvar - Både "In the ghetto" och "Suspicious minds" vore mer träffande. Om man skulle "Go east" från Stellenbosch hamnade man i Australien. Det tror jag inte att niten_99 skulle tycka vore ett uppköp?

/Patrik

Ingvar Johansson sa...

Patrik !Du har förstås helt rätt, som vanligt.
Jag tänkte mer utifrån min position i Veneto och hamnade då i gränstrakterna mellan Friulien och Slovenien.