måndag 18 maj 2009

2006 Tierras De Luna

En vänlig men anonym läsare tipsade i en kommentar om att nya årgången av Tierras de Luna skulle vara riktigt bra. Jag gillade 04:an. Även 05:an slank ner utan några som helst problem så det kändes rimligt att även ge 06:an lite utrymme. Det är ju inte precis så att Systembolaget översvämmas av intressanta viner under sjuttio spänn.

Tierras de Luna har in mäktig färg. Den är riktigt mörkt blåröd och klart lila i kanterna. Juvenilt så det förslår. Doften är initialt väldigt fruktig. Bärig med blåbär och svarta vinbär som dominerande inslag. När vinet får lite tid i karaffen känns de rostade fattonerna lite tydligare. Kaffe, choklad och tobak. Inte så värst subtilt eller förfinat men rätt häftigt. Mer rock'n'roll än jazz om man så vill.

Smaken bjuda också den på feta powerchords. Först med massiv svartvinbärsfkrukt men med lite tid så hänger de andra aromerna också med. Bra syra och rejäla tanniner hindrar det hela från att tippa över. Mot slutet en viss eldighet och lite bittra toner. Den mastiga alkoholhalten känns men det stör inte på allvar.

2006 Tierras de Luna är riktigt bra, sett till priset sensationellt. Nästa gång du ska grilla brontosaurusburgare, servera dem med smakrika tillbehör så är detta vinet att dricka till.

5 kommentarer:

Anonym sa...

mycket bra skrivet om Tierras de luna. Detta vin är numer husvin hos oss. ett perfekt grillvin för 69 spänn.. galet bra för pengen.. första gången jag fick det blint var jag och letade över hundra lappen. Den fina frukten, men balanserade syran gör vinet mycket användbart.

Hoppas bara fler hittar till detta vin.

Ingvar Johansson sa...

Hej, Ja visst är det bra. Vore kul om man sprang på liknande fynd lite oftare.

Anonym sa...

såg du det här?
http://www.vinkatten.se/vin/3689

Ingvar Johansson sa...

En för mig ny hemsidan. Tierras de Luna verkar ha många fans.

Hampus Landelius sa...

Kan hälsa från Vinia som precis varit nere och blandat nästa årgång av Tierras de Luna att den kommer att bli riktigt bra och bättre än den populära 2006an. Den har mer gemensamt med 2003an och 2004an.