lördag 12 september 2009

Steinschaden vs. Leth


Ny billig grüner veltliner i sortimentet, dessutom en som toppar prisvärdes-listan för september - om man ska tro kritikerna. 69 kronor för 2008 Steinschaden (ett par kronor billigare än svåra konkurrenten Leth). Dessutom kommer Steinschaden från Kamptal, vilket alltid får snålvattnet att rinna till. Marsch iväg för att bunkra upp, alltså.

Gottegrisen i mig tycker att det är just - gott. Inget som bråkar, inget som stör, följsamt och behagligt. Mer mandarin än grape, mer sött än bittert. MSÄ tycker Leth vinner matchen, men så gillar hon också ättiksinläggningar som får gommen att skrynkla sig mer än vad jag gör.

I vilket fall - det här är inget att springa benen av sig för. Jag frågar mig istället varför vi inte oftare dricker Gobelsburgers budget-g.v. för någon tia mer. Eller jagar rätt på några flaskor av Bernhard Otts Grüner Veltliner Am Berg, som vi mötte på en restaurang i Vemdalsskalet och som nyligen Artberg påminde om. Nu verkar just Am Berg vara slut för tillfället, och är en bra bit dyrare än de ovan nämnda, men någon gång skulle det vara kul att återstifta bekantskapen.

3 kommentarer:

Hemma Hos Vinaren sa...

Här hemma är Gobelsburger Gruner ett stående alternativ. Riktigt bra för pengarna. Kanske rent av bäst.

vinogram sa...

Am berg ett helt klart trevligt vin och är ju helt klart bättre. Drack 2008 nyligen och den har en helt annan frukt och syra än Steinschaden. !59kr i BS. 7,50€ på plats i Österrike. Så det blev ett antal flaskor..

Jörgen Andersson sa...

Vinogram! Det låter som att man borde åka & hälsa på Ott nån gång...
Hemma hos vinaren: vi drack mycket Gobelsburgern förr om åren, när den var ny i sortimentet. Helt klart dags att förnya bekantskapen