söndag 19 juli 2009

Vad söker ni?

Ser man till vilka inlägg i Billigt Vins historia som fått många träffar via sökmotorer ligger ett mycket tidigt sådant, om Selvarossa Salice Salentino, bra till. Tydligen ett vin som många är intresserade att veta mer om (kostar 69 spänn och kvalar ju åtminstone in i kategorin billigt vin). Måhända blir den informationstörstande besviken, när han eller hon upptäcker att posten handlar mer om en akademisk skandal - då en eller annan doktorand kräkte ner en disputationsfest - än om själva vinet.

Andra specifika viner som lockar är La Bastide Blanche Bandol Rouge för 129 kronor och Olivier Leflaives Les Sétilles, av allt att döma populära produkter i mellanprisklassen.

Att både Esping och jag diskuterat vilket vin som passar till tacos har starkt gynnat besöksstatistiken. Och många letar tydligen fortfarande efter numera nedlagda vin- och spritbutiken Simon Unna i Helsingör (eller saknar den och läser Espings nekrolog över stället som ett slags sorgbearbetning)

På senare tid har posten om penicillin och alkohol - föranledd av min oro för om en antibiotikakur tillfälligt skulle tvinga mig till avhållsamhet - seglat upp som en träffmagnet. Många delar uppenbarligen mina farhågor, och förhoppningsvis har man här fått svar genom att läsa kommentarerna från läkekunniga vinbloggare (där det framgår att det går bra att käka Kåvepenin och hinka rödtjut parallellt).

En hel del verkar undra över effekterna av att blanda medikamenter som Panodil, Ipren eller Treo med alkohol, och de blir nog inte klokare av att läsa Billigt Vins bidrag till folkhälsoupplysningen. Inte heller den som sökt på "stesolid och alkohol" lär ha fått någon klarhet i sina undringar, men utan att vara någon expert på ämnet kan jag nog med fog säga: ta det försiktigt med det där! Om vederbörande efter intag av denna kombination vände sig till Billigt Vin istället för till sjukvårdsrådgivningen, blir rådet att ringa 1177 i fortsättningen.

Till slut en säsongsbetonad sökning: "när mognar klarbär?" Det beror nog på var i vårt långa land man befinner sig, och på hur sommaren gestaltar sig. Här i södern är de nu på väg att bli övermogna för den här gången, men ännu någon vecka kan man njuta av en syrlig, kärnfrisk körsbärsfruktighet direkt från grenen - smaksensationer vi annars bara kan läsa om i lyriska blogginlägg om italienska rödviner.

8 kommentarer:

Björn sa...

Hrm, det kan kanske svårligen missuppfattas, men ändå. Nekrolog skulle det nog egentligen stå i inlägget. Nekrofil är ju något helt annat, och betydligt mer kontroversiellt.

Ingvar Johansson sa...

Jag reagerade mer på "Kärnfrisk körsbärsfruktighet direkt från grenen"

Jörgen Andersson sa...

Hoppsan! Det där bör nog ändras - inte körsbärsfruktighet direkt från grenen men nekrofilin - tack Björn!

Björn sa...

Egentligen tror jag inte att de som läser vinbloggar i någon större utsträckning känner samma behov att gotta sig åt felskrivningar som kreti och pleti gör avseende var och varannan artikel i nätupplagorna av framför allt AB och Exp. Artikelförfattare kallas ignoranta för minsta lilla stavfel och jag vill därför påtala att jag inte är en av dessa gamar, utan endast vill väl:-)

Om Espings kommentar vill jag påtala att jag egentligen har för dålig fantasi för att göra samma typ av reflektioner. Dock satte kommentaren igång de grå celler jag ändå har och... de absurda bilder som passerat genom huvudet de senaste minuterna har varit allt annat än tråkiga för mig.

Inga problem dock att förstå vad Trisse menade, och det kanske egentligen är ett tecken på riktigt hygglig fantasi(?).

Jörgen Andersson sa...

Björn! Billigt Vin tar tacksamt emot alla synpunkter som kan städa upp bland formuleringsfadäserna - räds inte att återkomma med sådant.
Vad gäller din fantasi verkar du verkligen äga en hygglig sådan, om du förstår vad jag menar - det är inte alla som gör det, vill jag lova.

Jörgen Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vård o Vin sa...

Haha, kanske kom du på den riktiga anledningen till att Simon Unna fick stänga Trisse ;)

...och håller helt med dig. Ta det försiktigt med Benso (typ Stesolid) och alkohol! Det är inte för intet som det kallas för torrsprit och används för att behandla alkoholabstinens.

Jörgen Andersson sa...

V o V! Återigen kommer din kunskap i läkekonsten väl till pass! Torrsprit verkar inget kul - ingen bouquet att tala om där antar jag, eller kärnfrisk körsbärsfruktighet direkt från grenen heller