lördag 4 oktober 2008

TerroiristenKöpenhamns vintelligentsia har fått en ny träffpunkt. Idag höll Terroiristen invigningsreception och framöver kommer vinbaren att hålla öppet torsdag till lördag.Innehavaren Stefan Jensen har många spännande planer för Terroiristen som det går att läsa om på hemsidan. Stället ligger i stadsdelen Nörrebro på Jägersborgsgade 52. Som namnet vittnar om handlar utbudet om terroir-viner och fokus ligger på Italien och Slovenien. Den övervägande delen av vinerna som säljs är ekologiskt/biodynamiskt producerade. Här kommer att finnas ett stort utbud av vin som säljs glasvis. En utmärkt möjlighet för den som vill prova sig fram bland en samling helt unika viner.

Under invigningsdagen var det inte läge för något provande men det dracks Bressan 2001 No 3 från en imponerande jättebutlej som måste hav varit minst en dubbelmagnum. En intressant cuvée på Pinot Nero, Cabernet Sauvignon och Schioppettino. Det blev också ett märkligt rosé-vin gjort på nebbiolo där jag missade på namn och tillverkare samt lite annat spännande från Sutor och Simcic.

I Köpenhamn har det under det senaste decenniet vuxit fram en handfull ölställen som verkligen befinner sig på the cutting edge. Terroiristen är Köpenhamns första vinbar på den nivån.

Inga kommentarer: