torsdag 12 juni 2008

2006 Jean-Baptiste Adam Riesling Reserve

Ännu ett inlägg från Esping:

Trisse skrev för en tid sedan ett inlägg betitlat ”riesling till allt”. Jag tycker att han inte riktigt tog ut svängarna och gick hela vägen. Att riesling funkar till fotboll det visste jag redan men ikväll bestämde jag mig för att testa gränser på riktigt. Åtminstone blev det så.

I morse lämnades övriga familjen på Kastrup för vidare transport till Italien. Jag har planerat att följa efter men först väntar en veckas gräsänklingsskap. Under pågående fotbolls-EM. Turen till Kastrup innebar möjlighet att fylla på förråden. Mycket dansk mikrobrygd ale och ett par flaskor Alsace-riesling.

Sent hemkommen från jobbet, strax efter kick off, inser jag att min inköpslista varit något för ensidig. Den enda som finns hemma och går att tillaga i halvlek är ärtsoppan från i tisdags. Funkar riesling till ärtsoppa ? Jag spetsar soppan med ingefära och hoppas på det bästa. Tyvärr visar det sig att inte ens ingefäran kan överbrygga de smakmässiga klyftorna och vi kan konstatera att riesling INTE funkar till allt.

Till fotboll funkar det däremot utmärkt och efter att ha sett Kroatien mästerligt manövrera ut Tyskland kan jag konstatera att det funkar väldigt bra på egen hand.

En riktigt ung riesling, svagt ljusgul i färgen. Doften får mig att associera till barnkalas. Seven Up och fruktsallad. Smaken är till en början lite menlös men efterhand händer det saker. Visst påminner det om sockerdricka i den tungspetskittlande spritsen men här finns också en lite mer seriös sida med grapefrukt, mineraltoner och en rätt pigg syra.

En rätt trevlig basriesling för knappa 70 kronor (55 DKK på tilbud hos danska Superbest). Ok får de pengarna, men visst är Trimbachs bas-riesling värd sina trettio kronor extra.

6 kommentarer:

Jörgen Andersson sa...

Här kan jag meddela att jag INTE korkade upp Tahbilk eller riesling eller något vin alls till kvällens äggakaga. Jag har visserligen funderat på vilket vin som skulle passa, men har inte kommit på nåt än. Kanske nåt sånt där halvtorrt i så fall, istället för svartvinbärs-sylten.

Anonym sa...

Skulle gärna vilja byta till mig Jonathan Safran Foers "Allt är upplyst" mot en flaska billigt vin. Gärna i en folklig park.

Jörgen Andersson sa...

Jonas! Litteratur och vin, som jag har förstått det inkommensurabla storheter. Sök dig därför till det eminenta forumet Trisses boklåda på Bokbörsen.se för uppgörelser i bokbranschen

Anonym sa...

Det var där jag kom ifrån. Tänkte att vi skulle slippa den eventuella provision Bokbörsen tar men då går jag genom denna kanal!

Jörgen Andersson sa...

Det går nog att frångå det gängse beställningsförfarandet, om du meddelar dig direkt med mig via kontaktinfon på hemsidan

tamigfan sa...

Hej trisse
Jag förmodar att det är du som har Trisses boklåda kan du i så fall ringa 0737307802
Mvh Båe