söndag 16 oktober 2011

2010 Marínès (Eric Lichtle)

Vi har fortfarande soliga höstdagar, då Eric Lichtles Edelzwicker Marínès läskar efter en rask eftermiddagspromenad när vi åter kommit in i brasvärmen. Så till synes enkelt, men samtidigt gjort med omsorg och finess. Vilka druvor som ingår och i vilken blandning är inte så lätt att veta, men sylvaner och riesling är det väl och säkerligen en skvätt gewurztraminer också. Blommig och citrusfrisk doft, uppfriskande och vänlig smak - det här är ämabelt som bara den och sällskapet blir ännu gladare än förut.

Egentligen är det här till för sommarens varma dagar, men jag inser snabbt att det som är kvar av Marínès-lagret inte kommer att räcka till våren. Hoppas Lichtle har en ny Danmarkstur på gång inom kort.

2 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Sommarens vuxenläsk # 1. Men visst var det 2009 vi så glatt stjälpte i oss? Sålde Eric både 2010 och 2009?

Våra flaskor är slut nu, vi köper gärna fler när våren kommer...

Jörgen Andersson sa...

F&V: vi hämtade vår låda Marínès på danska sidan av bron i början på september, när Lichtle var i krokarna senast. Då var det 2010 som gällde, 2009:an som ni provade och skrev om i våras är nog slut. På er beskrivning lät den kanske något mer spännande, men 2010:an är - som sagt - väldigt trevlig vuxenläsk för varma seneftermiddagar. Nästa Lichtle-besök blir i november. Vi hoppas kunna ordna en provning med honom i Malmö den 10:e. Intresserade kan kontakta mig på vantinge@telia.com