torsdag 23 april 2015

2014 Domaine Grosbois La Cuisine de ma mère


Så, nu har även jag blivit Caviste-kund. Av någon anledning har jag aldrig blivit färdig att beställa förrän nu.

2014 Domaine Grosbois La Cuisine de ma mère representerar en typ vin som jag har svårt att värja mig mot. Italienarna talar ju ofta om vini da meditazione. Det här måste vara ett exempel på motsatsen. Ett fullständigt rakt, okomplicerat och kravlöst vin. Ett vin som snarare manar funderingar, åtminstone dystra sådana, på flykt. Här finns inga dolda hemligheter. What you see is what you get. 

Och det man ser är en tät blåröd skapelse. Det doftar purungt. Massor av bär i doften, mineraler och lite grön paprika. Smaken är frisk och saftig. Lite sötma från den generösa frukten, balanserande syra och en del tanniner. Perfekt kombination av busig ungfruktighet och , faktiskt, en viss elegans. De tre flaskorna i lådan kommer inte att bli långlivade. Synd att det inte går att fylla på.3 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Visst är det gott!

Går att fylla på här:

vins-lacroix.com (€8 plus frakt)

Ingvar Johansson sa...

Tack för tipset. Verkar vara 2013 de har just nu. Har du handlat hos vins Lacroix ? ?

Finare Vinare sa...

Ah, sorry. Kolla här då:

http://www.idealwine.com/fr/acheter-vin/B2037023-11069-1-Bouteilles-Chinon-Cuisine-de-ma-Mere-Grosbois-Domaine-2014-Rouge.jsp

Inte handlat hos någon av dem, men det brukar ju i allmänhet funka utmärkt. Alltså även från Frankrike, även om frakterna kostar lite mer än från Tyskland.