söndag 20 juli 2014

NV Sorelle Bronca Valdobbaiadene Prosecco DOCG Perfetto Difetto

Här har vi en något paradoxal produkt. Producenten Sorelle Bronca gör normalt elegant, fruktig och väldigt direkt prosecco för botiqueklientelet.  Col Fondo, flaskjäst prosecco som inte degorgerats, brukar oftast rikta sig mot hipsterpubliken. Perfetto Difetto är systrarna Broncas Col Fondo-tolkning.

Vinet är som sig bör lite lätt beslöjat av jästfällningen. Doften placerar direkt ett småfånigt leende på mina läppar. Det är bara att konstatera att Elisa Bronca har lyckats göra en bra Col Fondo och dessutom sätta sitt signum på vinet. Här finns friska jästtoner, citrus, äpplen och mineraler. Precis så här rustikt och rejält ska en prosecco Col Fondo dofta. Samtidigt finns här något mer. Över helheten finns den där hustypiska eleganta fruktigheten och blomtonerna. Riktigt snyggt och avväpnande charmerande. Smaken är frisk, helt torr med äpple, citrus och lätt bitterhet i avslutningen.

Man kan naturligtvis alltid diskutera vad som är genuint och på riktigt och vad som inte är det. När ett vin är så här kul att dricka släpper jag alla sådana funderingar och njuter istället.

Läs gärna om mitt besök hos producenten. Vivona importerar Sorelle Broncas viner till Sverige. Hittar dock ingen info om Perfetto Difetto på deras hemsida och det finns heller inte listat i beställningssortimentet. Synd.

Inga kommentarer: