torsdag 1 november 2012

2007 Lichtlé Gewürztraminer Tradition


Jag brukar gilla viner som bjuder lite motstånd, som vågar vara besvärliga, har integritet och käftar emot. Eric Lichtlés 2007 Gewürztraminer Tradition är inte ett sådant vin. Här har vi ett vin som är helt inställt på att bereda ren, skär njutning och glädje åt den som dricker och som går i land med det.

2007 Gewurztraminer Tradition är guldgult i färgen. Doften är fullpackad med godsaker utan att bli överlastad, tung eller överdrivet parfymerad. Det tar inte många sekunder att känna igen druva och ursprung även om det här är en högst personlig gewurztolkning. Här finns druvor och kryddighet men frukten drar mer åt citrushållet än åt det exotiska.

Det här är en balanserad gewürztraminer. Alkoholen klockar in på i sammanhanget rimliga 13.5%.  Smaken följer aromerna precist. Kryddor, druvighet och citrusfrukter i olika skepnader. Syran ger fräschör och ett riktigt lyft åt smaken. I avslutningen dyker det upp lite grapebeska. Fina grejer och ett suveränt matvin när vi gör ett taffligt försök att laga thailändskt.

Det här var utan tvekan den bästa flaskan av sex. Tyvärr även den sista. Det hade varit kul att kunna följa vinet ytterligare några år. Just nu är det årgång 2009 som finns till försäljning och den kostar c a 70 DKK vid köp direkt från producent. Jag hoppas att Eric dyker upp för en julleverans. Information om man beställer , sortiment och ungefärliga priser hittar du här


Inga kommentarer: