måndag 15 augusti 2011

2009 Villa de Puppi Sauvignon


För ungefär ett år sedan besökte jag Villa de Puppi och provade mig igenom deras sortiment. Jag fick ett mycket gott intryck men det mesta hamnade lite grann i skuggan av Rosa Boscos storslagna viner som provades vid samma tillfälle. Under året har jag provat om Villa de Puppis tocai Taj Blanc ett flertal gånger med mycket gott resultat. Även Italienska Viner har provat och gillat.

Igår öppnade jag sista flaskan 2009 Villa de Puppi Sauvignon och upptäckte till min förvåning att jag faktiskt inte bloggat om den.Vinet är jäst och lagrat på ståltank och har inte genomgått någon malolaktisk jäsning. Det har en ljust gröngul färg. Doften är mycket frisk och livfull. Nässlor, salvia, krusbär och mineraler i första rummet och tropiska frukter och citrus i bakgrunden. Riktigt trevliga aromer, harmoniska snarare än aggressiva.

Smaken går i samma behagliga stil. Ren frukt, frisk syra, bra frukt och tydlig mineralitet. Trevligt att dricka rakt upp och ner och ett mycket användbart matvin. En ursympatisk sauvignon som säkert skulle kunna ligga ytterligare ett par år.

Inga kommentarer: