fredag 9 januari 2015

2008 Dalzocchio Pinot NeroFör bra för att bara blippa förbi på Instagram. Har provat och gillat utan att bli riktigt hänförd vid flera tillfällen tidigare. Ikväll var vinet helt strålande, visade upp sig från sin bästa sida och visst, ni gissar helt rätt. Det var sista flaskan. 2008 Dalzocchio Pinot Nero tar inte många tiondelar på sig för att tala om både druva och ursprung. Härlig doft med skogshallon och körsbär, pinot-kryddor, sottobosco och mineraler. Smaken är förledande lätt men med hög intensitet. Slankt, svalt, balanserat och elegant. Frukten fortfarande mycket vital, frisk syra och mjuka tanniner. Snygg avslutning med blodapelsin och mineraltoner. Ett vin som verkligen inbjuder till klunkande men som förtjänar uppmärksamhet och eftertanke. Cibi&Vini säljer för 185 DKK. Som av en händelse är det dessutom så att Elisabetta Dalzocchio gästar Ängelholm den 6/2. Hon kommer att ha både 09:or och 10:or i bagaget. Finare Vinare har skrivit en nätt presentation av producenten3 kommentarer:

Finare Vinare sa...

Våra flaskor är slut vid det här laget. Det var lite variation - vissa hade bättre frukt än andra. Sen fick vi korn på en fatton (?) av senapsfrö/dillfrö (typ gurkinläggning) som inte var så värst skoj när vi väl hittat den.

Finns väl fortfarande 08-flaskor kvar hos Fabio?

Ska bli intressant att prova ny årgång. Hoppas ni får en fin kväll med Elisabetta!

Ingvar Johansson sa...

Tror att det finns 08:or kvar. Hemsidan talar i a f om 08/09. Jag utgick ifrån att de var slut eftersom Elisabetta meddelat att hon plockar med sig 09/10. Ska nog plocka på mig ett par 08:or också. Utöver Elisabetta kommer även Giuseppe Pedrotti den 6/2.

Morten sa...

Dette er tydelig en vin jeg må se å prøve å få tak i. Spennende!