söndag 9 juni 2013

2006 Illuminati Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane Riserva Zanna

Det är inte ofta det vankas nyheter från senaste bolagssläppet på Billigt Vin. Se detta som ett undantag. En flaska 2006 Illuminati Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane Riserva Zanna kom i min väg och provades omgående. På pappret låter det här riktigt lovande. Behaglig prisklass, färdiglagrat och dessutom  talar hemsidan om traditionellt vinmakande och 100% montepulciano. Vad kan egentligen gå fel ?

Vad det är som gått fel kan jag inte svara på men något är det. Doften är det kanske inget större fel på. Mörka bär, torkad frukt och torkade rosor dominerar men den känns rätt trött. Ingen spänst, inget riktigt liv. Smaken är lika trött den. Frukten håller på att lämna in. Syrorna rätt ok. Tanninerna är finkorniga men lite bittra och uttorkande. Eftersmaken lite ogint bitter. Dag två har vinet helt gett upp.

Sammanfattningsvis ett rätt trist vin som förmodligen sett sina bästa dagar.

3 kommentarer:

Vintankar sa...

Vad tråkigt! Precis vad man inte vill vara med om.Finns det någon lärdom eller slutsatser att dra?

Ingvar Johansson sa...

Värre saker har drabbat mig... Man kan ju fundera lite över vilka slutsatser man ska dra. Kass flaska är ju en möjlighet. Jag blir dock lite misstänksam när det plötsligt dimper ned en tillfällig nyhet från en välrenommerad producent till ett pris som är något lägre än butikspriset i Italien. Att det handlar om en gammal årgång tystar inte varningsklockorna. Tror att det är 09:orna som säljs i Italien just nu.

Vintankar sa...

Världens förnämsta vinbutik med världen bästa provare kan tydligen begå misstag!