lördag 11 maj 2013

Khareba Winery med Nicoletta Dicova

I

Det kändes självklart  att svara ja när Stefan Jensen frågade om vi ville arrangera en provning med viner från Georgien.  Det kändes inte fullt så självklart att det fanns ett tillräckligt stort intresse i Ängelholm med omnejd. Likväl så blev vi dryga trettio personer som provade oss igenom åtta viner ur Khareba Winerys klostervinssortiment under ledning av den förtjusande Nicoletta Dicova. Vi kan dessutom nu räkna in Sturkö till Ängelholms närområden...

Mitt provande var inte helt fokuserat och vinerna fick inte den uppmärksamhet de förtjänade. Det fanns för mycket annat att tänka på. Likaså missade jag det mesta av vad Nicoletta Dicova berättade. Jag gissar att det kommer mer precisa redogörelser på annat håll vad det lider.

Uppkorkat-Magnus har påbörjat sin rapportering från kvällen.6 kommentarer:

Vinosapien sa...

vi tackar för lektionen...erfarenhetsbyggandet...men...vad är det med ryskornas ögon...iiiskalla.

vinmässigt är jag inte med...det var endast 2011 mtsvane som kanske platsar på hyllorna i min inskränkta värld (och då i enstaka exemplar).

oavsett är det exemplariskt jobb ni gör som vågar satsa på så här smala grejer. bockar och bugar för ert engagemang! ni har min fulla respekt.

Ingvar Johansson sa...

Jag är mäkta imponerad av ditt engagemang, att åka långt för en provning med orangaviner utan att vara helfrälst det kallar jag hängivenhet... Själv ser jag fram emot lite närkontakt med Rkatsetelli o Mtsvane 2010 som nog var kvällens vi för min del.

Italienska viner sa...

Hängivenhet, nyfikenhet och djupt intresse. Finns mig veterligen en knapp handfull sådana här i landet.

Synd att missa en sån här tillställning men med en så här fyllig och matig rekapitulation av dig Ingvar, känns det ju praktiskt taget som att man varit där! ;)

/Patrik

Ingvar Johansson sa...

Min rekapitulation av kvällen, sen från jobbet, evighetslång kö hos Kajs fiskrökeri, trekvart försenad till provningen, lägga upp fisk, drick en snabb öl, oj nu har folk redan börjat komma, ännu ingen Stefan o Nocoletta, korka upp, hälsa välkommen, hälla viner, skära ost, prata med folk, osv osv osv. Så mycket provande blev det inte.

Finare Vinare sa...

Fantastiskt initiativ som sagt, hur många gäster hade ni?

Förresten Ingvar, har du provat Lagvinari?

http://www.dynamicvines.com/producer/lagvinari

Vi fick möjlighet att prova deras orangea och röda kvevri-viner i december 2012 och tyckte att de var riktigt bra, särskilt då de orangea.

Ingvar Johansson sa...

Det kom ett drygt trettiotal.Lagvinari känner jag inte till. Tack för tipset