söndag 13 oktober 2013

2012 Eugenio Rosi Riflesso Rosi

Som Patrik redan påpekat så har det hänt en del sedan förra årgången. Då hette vinet Riflesso Rosa och var gjort på cabernet sauvignon och merlot. Ett vin som kom till av en slump efter en hagelskur efter vilken druvorna inte ansågs hålla måttet för bordeaux-blandningen Esegesi. Trots idogt sökande på nätet har jag inte kunnat få fram någon säker information om innehållet i årets rosé-vin från Rosi. Någon hemsida finns ju som bekant inte.

Vinet är laxrosa i färgen. Det doftar verkligen rosé. Friskt med lätta aromer av hallon och körsbär, jäst och järn. Smaken är lätt och frisk där aromerna dyker upp igen. Frisk syra och lite blodapelsin i avslutningen.

2012 Riflesso Rosi känns som ett betydligt lättare vin än föregångaren, ett mer klassiskt rosévin. Utan tvekan det lättaste i Rosis sortiment. Charmigt, trevligt och lättdrucket. Finns hos Cibi&Vini och kostar 108 DKK. Hos Fabio finns också en blandlåda på tilbud innehållande samtliga sex viner som Eugenio Rosi producerar. Ett ypperligt tillfälle att stifta närmare bekantskap med en väldigt spännande vinmakare.

2 kommentarer:

Carlo sa...

"Picture yourself on a boat on a river with tangerine trees"... and sixty bottles of Riflesso Rosi. Well you will soon regret you hadn't taken
ninety bottlesof Riflesso Rosi with you.....

Italienska viner sa...

"...Fabio in the sky with diamonds"?

/Patrik