söndag 17 november 2013

2010 Alpha Zeta A Amarone

Alpha Zeta är ett företag som drivs av bl a den nya zeeländske flygande vinmakaren Matt Thomson. Idén är att göra moderna, fruktdrivna viner gjorda på köpta druvor från Valpolicella och angränsande områden. På företagets hemsida presenteras de olika vinerna med ett adjektiv som, gissar jag, på något sätt vara en varudeklaration eller sammanfattande beskrivning. A Amarone ska utläsas Arrogant Amarone. På något sätt tycker jag att det är en rätt passande beskrivning.

Doften är stor, mäktig och kraftfull. Mörka körsbär står i centrum, russin och annan torkad frukt fyller upp och sedan generöst med alkohol, vanilj, choklad och kaffe. Smaken levererar ungefär det som kan förväntas. Man får en aggressiv munfull av söta körsbär i choklad, ett stråk kokos, blockchoklad och kaffe. Lite oborstade tanniner, en del restsötma och ett rätt tydligt alkoholgenomslag i avslutningen.

Nej, det här är verkligen inte kul. Arroganta viner är nog inte riktigt min grej

3 kommentarer:

Vinosapien sa...

va fan är det som händer...först en altere-provning under kristallkronorna och nu amarone...

dags för rehab...punk på dig;)

Ingvar Johansson sa...

Jobbar lite på min mainstream-cred.Du vet, det är som Reinfeldt säger, det är i mitten marknaden finns.

Italienska viner sa...

Fast med Altare-vertikaler och flying-winemaker-amarone känns det mer som att det är marknaden i högermarginalen som är i kikarsiktet?

/Patrik