Brolio och Casal di Serra, trevliga typer att umgås med när sommaren står för dörren. Verdicchion med frisk pärondoft och med mycket citrus i smaken, sangiovesen kärnfull och mångbottnad (jag råkade öppna flaskan av misstag på torsdagen, och ännu på lördagsaftonen bjöd vinet på nya överraskningar och nyanser i smaken). Rustika och välgjorda viner, användbara i många sammanhang. Under helgen - i pauser under renoveringsarbeten - till lax, sallader, stekta korvar, grillade fläskkotletter. Marinadsäsongen är här på allvar - nu blev det en på olja, äppelcidervinäger, honung, timjan, salvia, lagerblad och vitpeppar till kotletterna.
Brolio var från 2005, Casal di Serra från 2006.
1 kommentar:
Vi har ikke fått smakt denne årgangen enda, mulig vi får plukket opp en når vi er på Vinmonopolet/Systembolaget neste gang.
Skicka en kommentar