måndag 1 april 2013

NV Andreola Prosecco Superiore di Cartizze

Påsktraditionen påbjuder duva, colomba di pasqua, och till den dricker man naturligtvis  spumante. För att riktigt understryka påskdagens betydelse och högtidlighet så öppnar vi en flaska från Cartizze.

Friskt, fruktigt och flärdfullt, så kan denna eminenta mood enhancer bäst beskrivas.  Att göra lättsamt bubbel med lite restsötma tillhör knappast någon av vinvärldens stora utmaningar men detta är något helt annat. Doften är flörtigt inbjudande med vita blommor, tropisk frukt, äpplen och päron.  Små, fina bubblor ger en behaglig munkänsla. Smaken är ena stunden flörtande och insmickrande för att sedan snabbt tillrättavisa den som börjar få några felaktiga idéer med frisk syra och seriös mineralitet. Underhållande men ändå med djup.

Så gott, perfekt till duva och så väldigt, väldigt typiskt italienskt.

Läs mer om producenten här


1 kommentar:

Lessrof sa...

Här lär man sig ett och annat som vanligt. Både ang påsktraditioner och mat/vin-kombinationer. Kul!
Ses vi på lördag?