måndag 18 februari 2013

Naturliga vinmakare slår tillbaka!!!

Om någon till äventyrs har missat  en grupp Italienska vinproducenters svar på Gambero Rossos hätska angrepp så finns det en länk till en engelsk översättning här. Orkar du inte läsa svaret så spara åtminstone listan på de som undertecknat och låt den bli din inköpslista. Bättre introduktion till meningsfulla Italienska viner finns inte.

10 kommentarer:

Lessrof sa...

Ja säg till om du hittar en mässa med dessa. Kan nästan tänka mig att prioritera bort Gambero Rosso i så fall..

Italienska viner sa...

Briljant skrivelse. Om detta hade lästs och förståtts av alla vinintresserade så hade man definitivt kunnat lägga hela den här märkliga polariseringen och skyttegravsmentaliteten som härskar nu åt sidan.

/Patrik

Ingvar Johansson sa...

@Lessrof På Fri Vin 2014 lär rätt många dyka upp ! Vill du inte vänta så länge är det bara att styra kosan till Vini Veri-mässan i Verona första veckan i april.

@Patrik Jag tycker den sammanfattar en massa saker man själv önskar att man hade kommit på att skriva. Ska bli kul att se reaktionerna.

E och F sa...

Bästa jag läst på år och dagar, hade gärna sett en livlig diskusson i kommentarerna också.


Erik

Vintankar sa...

Det är bara att instämma i vad som skrivs, därtill tacksam för att någon snokar reda på dessa skrivelser.
Heja Billigt Vin och naturligtvis de som tar fighten.

J-C

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Fredrik sa...

Vilken slump att finns möjlighet att provsmaka Bressan, Campo di Fonterenza, I Clivi, Camillo Donati, Tenuta Grillo, Manfredi Guccione och Paolo Bea i Stockholm nästa torsdag under ledning av Angelo Coluccia :)

Carlo sa...

"Naturlig vin".

Der er et system som er enkelt og ligetil og som kan komme alle diskussioner
til livs. Det hedder VAREFAKTA. Hvis man skrev på bagetiketten en
"ingrediensliste" som omfatter ALT det som producenten har brugt for at
fremstille vinen, ville det straks være klart for alle om en vin er
"naturlig" eller ej: alkoholstyrke, sulfitter, allergener ved klarering af
vin (animalske vegetabilske, mineralske), arabisk gummi, flydende tanniner,
omvendt osmosis, ascorbin syre osv.

Alternativ ville være at producenten skriver hvad der IKKE er brugt ved
fremstilling af vinene. Vinen er stadigvæk en af de mindst og dårligst
deklareret fødevarer i verden."

Ciao,

Carlo

PS By the way : Baricchis vine har alle de ingredienser dvs mangel på samme
for at være naturlig vin!

Ingvar Johansson sa...

Hej Carlo! Jag håller naturligtvis med dig. Märkligt nog är detta tydligen en känsligt ämne och frågan väckte en het debatt för ganska precis ett år sedan. http://gubbrora.taffel.se/2011/02/10/okunskapen-sprids-av-mats-eric-nilsson/

Ingvar Johansson sa...

Ganska precis två år sedan skulle det ha stått