Häromveckan fick jag ett mail ifrån Star PR Group med recept på champagnebaserade drinkar. I mailet fanns också ett erbjudande om varuprov på Collet Brut som jag nappade på. Min sofistikation sträcker sig nu inte så långt som till att blanda drinkar på champagne utan tycker att drycken dricka bäst som den är.
Collets instegsskumpa är en blandning av 65% petit menuir, 25% pinot noir och 10% chardonnay som legat på jästfällningen i tre år. Vinet går i en ljust blekgul nyans. Rätt blyg doft med gröna äpplen, lätta citrustoner, lite nötighet och rostat bröd. Smaken är frisk och lätt. Gröna äpplen i centrum, frisk syra och lite kritighet i avslutningen.
En enkel champagne som gör jobbet som stämningshöjare på ett någorlunda tillfredsställande sätt. Inget att analysera sönder men helt OK att dricka. För de 249 kr som flaskan kostar kan man ha betydligt roligare både i och utanför champagne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar