Häromdagen upphörde Eric Asimovs The Pour som självständig blogg och har nu blivit ihopslagen med ett par matbloggar vars innehåll inte intresserar mig. Riktigt synd för The Pour var en av de mest läsvärda bloggarna. Som ersättare för The Pour har jag hittat en riktig pärla.
Manjada skriver om mat och vin från Kroatiska Istrien. Det känns nästan som läge att redigera semesterplanerna... White truffles fuži, någon ?
Mycket gott i de trakterna - undrar om de hälsat på hos Rojac och smakat på vin, olja och andra hemodlade delikatesser
SvaraRaderaJag har inte hittat något specifikt om Rojac, däremot ett par Rojac-liknande, trodde aldrig jag skulle finna användning för det ordet, producenter. Även tips om en del spännande agroturismi. Fina inlägg om Trieste också
SvaraRaderaKroatien är lätt värt en omläggning av semesterplanerna! Var där och seglade i somras och det var verkligen fantastiskt vackert. Drack tyvärr inga stora viner, men köpte hem lite som dock föräldrarna fick som tack för att de passat barnen...
SvaraRaderaLite ö-luffning kan verkligen rekommenderas.
Jag har inte varit i området sedan 80-talet och du hade jag ännu inte fått smak för brandgula viner. När man läser Manjada så får man verkligen intrycket av att det gått framåt med både vinproduktionen och gastronomin.
SvaraRadera