tag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post417185703327215986..comments2024-02-28T15:18:53.861+01:00Comments on Billigt Vin: NyårsdagsfunderingarIngvar Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-89620145980501573662012-01-02T21:29:18.118+01:002012-01-02T21:29:18.118+01:00Hej och gôut nytt på dig också. Jag sejfar också m...Hej och gôut nytt på dig också. Jag sejfar också med att främst böka runt i ett rätt trång område. Det jag tycker mig ha kommit fram till är att ju mer man hittar desto mer finns det att upptäcka. Man behöver inte ge sig av till Georgien för att bli överraskad.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-63477397896836240142012-01-02T20:22:22.530+01:002012-01-02T20:22:22.530+01:00Angående "Även om man håller sig inom den gam...Angående "Även om man håller sig inom den gamla vinvärlden så har 2011 verkligen lärt mig att det finns massor av intressanta viner bortom allfarvägarna."<br />Jamen, du är ju Bloggosfärens ständige Dr. Livingstone, som kartlägger områden okända för oss (i alla fall mig) som mest sejfar med Frankrike och Italien. <br />Gôut nytt år!Gôuthttps://www.blogger.com/profile/06998654270970606541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-59714342522728329182012-01-02T20:09:32.679+01:002012-01-02T20:09:32.679+01:00Det vill nog till en rejäl förvirring i så fall......Det vill nog till en rejäl förvirring i så fall... Nej, jag ska inte hänga upp mig på prissättningen. Det jag försökte säga är väl att vi inte ska tappa ett visst mått av kritisk hållning även om producenten gör alla de rätta movesen. M a o, jag gillar stilen men här är den enl. m h o inte särskilt väl genomförd. <br /><br />Rosa grisar och piggsvin är trots allt rätt ok, särskilt mot en grönd fond.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-5572505737483619712012-01-02T19:32:23.871+01:002012-01-02T19:32:23.871+01:00Förresten, först nu ser jag grisarna på etiketten....Förresten, först nu ser jag grisarna på etiketten. Där har vi det! Din aversion mot djuretiketter ger sig åter till känna!<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-28130880555505851882012-01-02T19:29:51.075+01:002012-01-02T19:29:51.075+01:00Ingvar - Absolut, och kudos för det! Tyvärr är väl...Ingvar - Absolut, och kudos för det! Tyvärr är väl inte vinvärlden riktigt där än, att man till punkt och pricka rättar sig efter dina omdömen när man prissätter sina bagateller. Det kanske rentav finns någon förirrad stackare där ute som tycker att en dansk hundring för Lard, des Choix är riktigt prisvärt? :)<br /><br />Vad jag menar är att jag tror inte att någon egentlig transformation från "bonnavin" till "identitetsförstärkare" ägt rum. Det är nog bara svårt att sälja den här typen av smala viner i butik för samma pris som de kostar på karaff på någon lantlig fransk bistro. <br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-86939845158358959462012-01-02T18:52:59.245+01:002012-01-02T18:52:59.245+01:00Patrik! Mina omdömen är alltid subjektivaPatrik! Mina omdömen är alltid subjektivaIngvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-91895179103447711192012-01-02T16:01:17.966+01:002012-01-02T16:01:17.966+01:00Jo, det finns förstås bättre och sämre bagateller,...Jo, det finns förstås bättre och sämre bagateller, fast då är vi väl inne på subjektiva omdömen? Vad jag reagerade på var att det lär vara svårt att komma under 100-lappen, om vi inte talar om industriellt framställda bagateller förstås. ;)<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-2839494541798748162012-01-02T15:56:23.593+01:002012-01-02T15:56:23.593+01:00Naturligtvis har du rätt, det är bra att det finns...Naturligtvis har du rätt, det är bra att det finns ett brett utbud och att någon gör sig besväret att importera. Jag tycker dock att man bör ställa lite större krav än schyssta metoder och klatschiga etiketter. Jämför Lard, des Choix med t ex Occhipintis SP68 i samma prisklass och du får dubbel utdelning.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-30860154067727212862012-01-02T15:11:31.433+01:002012-01-02T15:11:31.433+01:00Bra funderingar, som sagt. Dock måste jag inflika ...Bra funderingar, som sagt. Dock måste jag inflika att det är väl bra att även de här "bagatellerna" finns att köpa på våra breddgrader överhuvudtaget? Det lär ju förbli "vinhipstershoparna" som tillhandahåller dessa även i fortsättningen (jag har svårt att tänka mig att Irma, Netto, Lidl eller dylikt kommer att börja kränga 2-literskaraffer med de här grejerna) och ett pris under 100-lappen kan vi nog bara drömma om, enär det förstås handlar om små kvantiteter och hantverksmannamässig framställning.<br /><br />/PatrikItalienska vinerhttps://www.blogger.com/profile/09222807655446757594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-63340794019229275022012-01-02T09:41:16.907+01:002012-01-02T09:41:16.907+01:00Jag har heller ingenting emot att det buteljeras. ...Jag har heller ingenting emot att det buteljeras. Det är mer transformationen jag förundras över, hur en bagatell kan säljas för 100 DKK när vinvärlden är full av långt mer intressanta viner för mindre pengar.Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-36598282659605441952012-01-02T09:32:29.654+01:002012-01-02T09:32:29.654+01:00bra fundering kring bonnavin/vardagsvin oavsett ur...bra fundering kring bonnavin/vardagsvin oavsett ursprung. personligen har jag inget emot att det buteljeras, men det är väl snarare prislappen och framtoningen som man bör fundera över. en 50-lapp kan det vara värt och förhoppningsvis ligger prislappen där någonstans på rätt ställe i frankrike. och som vanligt från dig...många kloka ord och funderingar...Vinosapiennoreply@blogger.com