tag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post1698963072789431554..comments2024-02-28T15:18:53.861+01:00Comments on Billigt Vin: 2009 Kreydenweiss Riesling AndlauIngvar Johanssonhttp://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-35556321584967731092011-05-02T12:13:33.568+02:002011-05-02T12:13:33.568+02:00Johan! Det är väl precis där problemet ligger, i S...Johan! Det är väl precis där problemet ligger, i SB's påslag. För de dyrare vinerna spelar det inte så stor roll men när det gäller vardagsviner så märks det mer och priserna lägger sig ofta på en nivå där det inte känns helt OK längre. Kreydenweiss bas-riesling hade jag gärna haft en låda av men nu nöjde jag mig med två flaskor för att jag var nyfiken. <br />Besökte du Kreydenweiss i Alsace eller i CdN ?Ingvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-32722771339258232952011-05-02T10:30:16.454+02:002011-05-02T10:30:16.454+02:00Jag tycker personligen inte att det måste stå Gran...Jag tycker personligen inte att det måste stå Grand Cru på flaskan för att det ska vara bra vin, speciellt inte med tanke på att det finns många Alsace-flaskor som ÄR Grand Cru som inte är märkvärdiga alls. I övrigt håller jag med om att Kreydenweiss är en spännande producent med många väldigt bra produkter i portföljen, framförallt från Alsace men även Costieres-de-Nimes. Jag har inte kvar prislistan jag fick när jag besökte dem 09 men jag tror nog att prisspannet var från 10€ för entry-levelvinerna upp till kanske 25€ eller något i den stilen för GC-grejjerna då och min erfarenhet är det brukar röra sig om mellan 50 och 100 sek i påslag per flaska på bolaget för mindre volymer.johan4711http://twitter.com/johan4711noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-62798131086717643242011-04-29T14:39:30.809+02:002011-04-29T14:39:30.809+02:00Höganäs ! Håller med dig om att 170 spänn är i saf...Höganäs ! Håller med dig om att 170 spänn är i saftigaste laget för ett by-vin. Kreydenweiss gör inte som Trimbach utan använder sig av klassificeringen. Å andra sidan är det ett väldigt bra vin från en spännande producent. Prissättningen speglar väl dels alla pålagor som BS medför dels Tryffelsvinets marginal. Vill minnas att Theis Vin tar starx under 120 DKK.<br /><br />Beträffande etikett och matmatchning så får jag nog lämna frågan vidare till någon som är mera bevandrad i dessa ämneIngvar Johanssonhttps://www.blogger.com/profile/06372509333514830456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-53215227638385040262011-04-29T09:21:03.858+02:002011-04-29T09:21:03.858+02:00Kreydenweiss verkar vara intressant men 170 spänn ...Kreydenweiss verkar vara intressant men 170 spänn för ett icke cru vin?? Då gäller det att leverera. Eller gör dom som Trimbach och struntar i att skriva ut cru på etiketten? Ovanligt med firmor som kombinerar norra och södra Frankrike om man nu bortser från familjen Lurton som verkar vara överallt. Passar smörstekt blåsfisk till Alsaceviner?/HöganäsAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2155645519541543465.post-60046997268060506182011-04-28T07:44:37.270+02:002011-04-28T07:44:37.270+02:00Är det där en blåsfisk på etiketten? I så fall smy...Är det där en blåsfisk på etiketten? I så fall smyger sig djuren in på de mest oväntade sätt och ställen! Kul att du återstiftat bekantskapen med Andlau - även om det förstås är svårt att matcha de ursprungliga provningsbetingelserna i solen utanför det Kreydenweisska vinmakerietJörgen Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/06850270447646491908noreply@blogger.com